no image

Midden-Oosten | 9 maart 2011 | by Marjolein Wijninckx

1

Syrische mensenrechtenactivist Haitham al-Maleh vrijgelaten

Gisteren is de 80-jarige Syrische mensenrechtenactivist Haitham al-Maleh vrijgelaten nadat de Syrische president hem amnestie had gegeven.

Haitham al-Maleh was vorig jaar door een militaire rechtbank veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf vanwege “het verspreiden van valse informatie” en “het schaden van de nationale moraal”.

Haitham al-Maleh

Zijn zoon Iyad benadrukt dat zijn vader nog steeds zijn vrijheid niet terug zal hebben omdat hij een reisverbod heeft. Ook geeft hij aan dat zijn vader de strijd zal voortzetten totdat alle politieke gevangenen vrij zijn.

Al-Maleh was een van de gevangenen die afgelopen maandag aankondigden in hongerstaking te zullen gaan voor de vrijlating van alle politieke gevangenen.

Ook riepen 12 Syrische mensenrechtenorganisaties gisteren in een verklaring op de noodtoestand op te heffen, die in Syrie al sinds 1963 van kracht is. Deze biedt ruimte aan allerlei repressieve wetten en vormt daarom het grootste juridische obstakel voor mensenrechten in Syrie.

De grote vraag op dit moment is natuurlijk of de revolutiegolf in de Arabische wereld ook door Syrie zal stromen. Daarover binnenkort meer. 

Tags:About the AuthorOne Response to Syrische mensenrechtenactivist Haitham al-Maleh vrijgelaten

  1. Pingback: Dr Muhammad Ammar voor de derde keer gearresteerd! | Nassama نسمة

Back to Top ↑
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX