Nederland | 10 februari 2012 | by Freek Landmeter

0
Groepsfoto Goed Geld Gala 2012

Vrede moet je doen

Sinds donderdag 9 februari krijgt IKV Pax Christi steun van de Nationale Postcode Loterij.

Daar zijn we blij mee omdat we daarmee nog meer stem kunnen geven aan burgers in conflictgebieden en in Nederland die vol passie en geweldloos vechten voor vrede.

Al jaren steunen wij vredesactivisten in Syrië. Nu het geweld en de onderdrukking draconische vormen aannemen, wordt de geweldloze stem nog belangrijker. Wij kunnen nu nog meer veilige ruimte proberen te creëren voor hun vredesdialoog  op internet en in de steden.

Congo wordt verscheurd door gevechten en er is geen staat om de mensen te beschermen. Gelukkig zijn er Congolezen die geen slachtoffer willen blijven en daarom zelf de veiligheid van hun dorp willen organiseren. Niet met wapens maar door in gesprek te gaan met hen die de wapens gebruiken en hen ter verantwoording oproepen. Nog veel meer van deze dappere mensen kunnen wij nu gaan steunen.

We kunnen nu ook meer bedrijven oproepen te stoppen met het leveren van bommen aan boeven, handel te drijven met dictators die mensenrechten schenden of banken die investeren in clusterbommen die onschuldige kinderen vermoorden of verminken.

Veel mensen in Nederland en daarbuiten steunen het werk van IKV Pax Christi en haar partners in conflictgebieden. We steunen MasterPeace, een wereldwijde campagne om u en andere mensen die zelf iets concreets willen doen voor vrede te steunen in actie.

Vrede is mensenwerk; van mensen die vol passie geloven: vrede is een kwestie van doen.

Tags: , ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX