no image

Wapenexport | 18 april 2012 | by guest blogger

0

Spreek je uit voor een sterk wapenhandelverdrag en teken nu de petitie!

De handel in wapens is volledig uit de hand gelopen. Jaarlijks sterven honderdduizenden mensen als gevolg van ongecontroleerde wapenhandel.

Vorige week heeft IKV Pax Christi heeft, samen met Amnesty International en Oxfam Novib, de campagne Control Arms in Nederland gelanceerd. De inzet: zoveel mogelijk online handtekeningen verzamelen van mensen die zich uitspreken voor een sterk wapenhandelverdrag.

In juli onderhandelt de VN in New York namelijk over een robuust, alomvattend wereldwijde wapenhandelverdrag, dat moet voorkomen dat wapens in handen vallen van dictators en gewapende groeperingen. Het is van groot belang dat Nederland en andere voorstanders van zo’n verdrag hun rug recht houden tijdens de onderhandelingen, en geen concessies doen aan landen die een veel zwakker verdrag willen.

De campagne loopt tot het vertrek van de Nederlandse delegatie in New York; dan worden de handtekeningen aan de regering aangeboden. Met online nieuwsbrieven, social media activiteiten en enkele ludieke (online) acties houden we de campagne levend.

De start was goed, want de teller op petitiesite www.controlarms.nl staat na minder dan een week al op ruim 18.000 handtekeningen! Staat die van jou er nog niet bij? Teken dan vandaag nog!

Tags: , ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Een jaar vredeswerk in beeld
  • Fly through a year of peace work
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX