no image

Syrië | 12 december 2014 | by Evert-Jan Grit

0

Same SHIT!

same shitAssad en IS? #SameShit! “ISIS and the Syrian Regime are Cut out of the same cloth. Both are heartless murderers. the SAME SHIT, with a different packaging!” * Een heldere boodschap van activiste Marcell Shehwaro, de initiator van de #Same Shit campagne.

Eind oktober was ze op bezoek bij PAX in Nederland om onder andere deze boodschap te verspreiden. Marcell had honderden stickers meegenomen waarop twee exact gelijke gezichten staan: de één met baard (symbool voor IS), de ander met stropdas (symbool voor het Assad regime). Deze stickers moesten we op onze WC-bril plakken. Waarom? “They are the #SameShit, en dit moet je onthouden, telkens als je het toilet bezoekt.” Uiteraard konden wij niet weigeren.

same shit 2

De #SameShit campagne is opgezet door vredesactivisten van de organisatie Kesh Malek (Schaakmat) uit Aleppo. Zij hebben de Mustafa Qarman school die PAX ondersteunt via de campagne Adopt a Revolution. Kesh Malek wil met deze actie de wereld duidelijk maken dat het Assad regime net zo gruwelijk is als dat van Islamtische Staat. De één moordt en martelt voor de camera, de andere doet dit in de kelders of via vatenbommen waarmee afschuwelijk veel burgerslachtoffers worden gemaakt. Op dit moment zijn dit er al meer dan 200.000 doden gevallen sinds het begin van de opstand. Dat ook het Assad regime verantwoordelijk gesteld moet worden voor haar misdaden onderstreept PAX opnieuw in de laatste Iraq and Syria Alert.

Marcell is niet alleen kritisch over het Assad regime en IS. Ze heeft ook krtiek op de westerse media, die volgens haar nu te veel kijkt naar de gruweldaden van IS, waardoor de misstanden van het Assad naar de achtergrond lijken te verdwijnen. Door middel van het publiceren van cartoons en ander sarcastisch materiaal daagt ze de media uit en laat ze het grote publiek weten dat het terrorisme van de IS, niet veel verschilt van dat van het Assad regime.

toilet in Dubai

“zomaar” een toiletpot in Dubai

Over de hele wereld zijn er al mensen die de #SameShit campagne steunen. Ook jij kan Marcell en haar organisatie een steuntje in de rug geven. Print de banner, plak die op je toiletbril, maak een foto en post het op de SameShit Facebook pagina. De campagne is ook te volgen via hashtag #SameShit op Twitter en Facebook.

* “Assad en ISIS zijn één pot nat. Beiden zijn harteloze moordenaars. Dezelfde Shit. Alleen de verpakking is anders”.

Tags:About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Een jaar vredeswerk in beeld
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX