no image

Syrië | 13 maart 2015 | by Evert-Jan Grit

0

Support moedige vredesactivisten in Syrië!

Op 15 maart is het alweer vier jaar geleden dat Syriërs in opstand kwamen voor vrijheid en waardigheid. En nog steeds zijn er mensen in Syrië die geloven dat een leven in vrijheid en vrede mogelijk is. Hardnekkig en vastberaden gaan ze door. Zoals de activisten Lina en Mohammed van het vredescentrum “Silav” in de stad Hassakeh. Tegen de stroom in laten ze zien dat vrede mogelijk is. Juist nu hebben ze alle steun hard nodig. PAX roept daarom op om op 15 maart niet alleen te herdenken, maar ook om te doen. Laat zien dat ze niet alleen staan, doe een donatie en help ze om door te blijven gaan.  

Het Silav Centrum

silav-banner-tool-800x368Silav betekent vrede in het Koerdisch en dat is waar het Silav Centrum zich sterk voor maakt. Dat is hard nodig in een stad waar veel verschillende bevolkingsgroepen naast elkaar leven. Dit onafhankelijke vredescentrum bouwt bruggen tussen verschillende bevolkingsgroepen en laat zien dat het mogelijk is om in tijden van oorlog vreedzaam met elkaar te leven. Het centrum is er voor iedereen: o.a. Koerden, moslims, Arabieren, christenen en yezidi’s. Hun missie is om mensen dichter bij elkaar te brengen door ondanks alles samen te blijven werken.  Ze doen dat door het geven van (theater) workshops, creatieve workshops voor vrouwen, het slaan van waterbronnen en het planten van bomen.

Momenteel wordt er op het platteland rondom Hassakeh hevig gevochten tussen ISIS en Koerdische en Assyrische christelijke strijders, waardoor veel mensen gedwongen zijn om naar de stad te vluchten. Het geweld zorgt voor spanningen en daarom is het werk van het Silav Centrum zo belangrijk.

Doe een donatie en help

De vredesactivisten van het Silav Centrum in Hassakeh hebben jouw steun nodig om hun activiteiten mogelijk te maken. Jouw donatie wordt besteed aan  (reis)vergoedingen  voor trainers, materiaalkosten voor creatieve workshops voor vrouwen en kinderen en eten en drinken voor de deelnemers.

Namens Lina en Mohammed,

Hartelijk dank

Silav Centrum is een van de projecten die PAX ondersteunt met het project Adopt a Revolution.

 

 

 

Tags:About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Een jaar vredeswerk in beeld
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX