no image

Nassama | 10 februari 2016 | by Marjolein Wijninckx

0

Belegeringen van burgers zijn oorlogswapen

pax-rapport-siege-watch-final-single-700_0Uit onderzoek van PAX en The Syria Institute blijkt dat meer dan een miljoen Syriërs belegerd en langzaam uitgehongerd worden. Dit aantal is ruim twee keer zo hoog als de cijfers van de VN. PAX en The Syria Institute baseren zich op eigen onderzoek de afgelopen maanden naar belegeringen van Syrische dorpen en steden. Het onderzoek heeft geresulteerd in een kaart van Syrië die regelmatig geactualiseerd wordt en te vinden is op siegewatch.org en in een rapport dat meer beschrijvingen geeft en ieder kwartaal geactualiseerd wordt.

In veruit de meeste gevallen zijn het regeringsleger van Assad en diens bondgenoten, waaronder de Libanese terreurgroep Hezbollah, verantwoordelijk voor de belegeringen. Ook ISIS en diverse andere groepen houden steden onder vuur.

PAX brengt het rapport onder de aandacht van de Tweede Kamer, de VN in New York en volgende week de Europese Unie in Brussel. Dan zal ook een Syrische apotheker die een maandenlange belegering heeft meegemaakt, aanwezig zijn.

Download het rapport Siege Watch
First Quarterly Report on Besieged Areas in Syria – February 2016About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Een jaar vredeswerk in beeld
  • Fly through a year of peace work
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX