Nederland | 22 januari 2018 | by PAX webmaster

0
Een Syrische vluchtelinge vertelt haar verhaal in een klas. Foto © Lize Kraan

De best gelezen blogs van 2017

PAX

Bijna 60 blogs werden er in 2017 gepubliceerd op onze blogsite blogs.paxvoorvrede.nl. Verhalen over ons werk, reflecties en achtergronden bij nieuws. Hieronder vind je een overzicht van de best gelezen blogs van 2017.

Warm welkom – Janneke Juffermans

Janneke ontmoette 15 jaar geleden een bijzonder, dapper meisje in een asielzoekerscentrum. In haar blog vertelt ze hierover. “Ze kroop met haar kleren onder een deken op de vloer die veranderde in een wiebelende massa.”

Onbekend maakt onbemind? – Miriam van Voornveld

Miriam liep een half jaar stage bij het project Verhaal van een Vluchteling. In haar blog beschrijft ze onder andere een bijzondere en inspirerende ontmoeting met twee Syriërs

I’ve never been so worried about a dress – Susi Snyder

Susi Snyder, programmaleider Nucleaire ontwapening, bereidt zich voor op een ontmoeting met de Paus in het Vaticaan. Maar de dresscode maakt haar nerveus en zet haar bovendien aan het denken.

In Bosnië is ‘Srebrenica’ geen verleden – Dion van den Berg

Dion blikt vooruit op de opening van de gevoelige tentoonstelling ‘Srebrenica Genocide. The Failure of the International Community’.De tentoonstelling opende op 9 februari 2017 en toont verschillende visies op wat er in Srebrenica gebeurd is en op de rol van de verschillende betrokkenen: Dutchbat, Bosniërs en Serviërs

Samenwerken met dictators: een heilloze weg – Jan Gruiters

Samenwerking met ‘ongemakkelijke partners’ omwille van eigen nationale veiligheid is een heilloze weg, dat beargumenteert PAX-directeur Jan Gruiters in zijn blog. “Dictators onderdrukken de vrije mens en smoren de stem van hen die niet willen buigen.”About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX