Een generatie met mogelijkheden | 30 april 2018 | by Tessa de Jonge

0
Salam outside of a café. Photo by Tessa de Jonge

“Jonge mensen voelen dat ze verantwoordelijk zijn voor de toekomst van Jeruzalem”

Een generatie met mogelijkheden: Salam

Salam, 24, is student Midden-Oosten Studies in Jeruzalem. Geboren en getogen in Al-Issawiyya, een wijk in het oosten van Jeruzalem, ervaart Salam dagelijks de problemen die jonge Palestijnen hebben. In haar wijk worden bijvoorbeeld steeds meer huizen gesloopt door de autoriteiten, waardoor ze erg boos is op zowel Israël als de Palestijnse autoriteit, die eerder hadden afgesproken dat dit niet meer zou gebeuren.

Ze vindt dat jonge Palestijnen verantwoordelijk zijn voor een betere toekomst, maar weet uit eigen ervaring hoe moeilijk het voor hen is om iets te doen: “het organiseren van filmavonden over Palestina, of van discussiegroepen, moeten we stiekem doen, want als je openlijk doet, komt de politie om de boel te evacueren”.

Verder vindt Salam het van cruciaal belang om jonge Palestijnen meer te verenigen, omdat ze op dit moment nog sterk verdeeld zijn. De beste manier om dit te bereiken is volgens haar door meer bewustzijn creëren over afkomst: “Als je naar een school gaat waar niet wordt gesproken over wie je bent, groei je op als iemand die niet weet wie hij is. Daarom is het erg belangrijk om onze kinderen zo op te voeden dat ze hun geschiedenis en identiteit kennen. ”

Lees meer over Een generatie met mogelijkheden.

 

Tags: , , ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Een jaar vredeswerk in beeld
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX