Een generatie met mogelijkheden | 2 mei 2018 | by Tessa de Jonge

0
Hamza in a park in Jerusalem. Photo by Tessa de Jonge

“Stenen gooien is geen uiting van je emoties. We vechten op veel mooiere manieren”

Een generatie met mogelijkheden: Hamza

Hamza, 29, groeide op in Shu ‘afat vluchtelingenkamp, in Jeruzalem. Dit deel in het oosten van Jeruzalem wordt nog steeds vluchtelingenkamp genoemd, ook al is het er al tientallen jaren. Inmiddels is het gewoon een wijk in Jeruzalem waar de voorzieningen en infrastructuur erg slecht zijn. Na een lastige en zware jeugd in Jeruzalem, vertrok Hamza naar het buitenland om daar te werken. Inmiddels is hij weer terug om in Jeruzalem met jeugd te werken.

In zijn werk probeert Hamza jeugd te betrekken door films, muziek en kunst te maken, om ze zo zelfvertrouwen te geven en, belangrijker nog, om ze te leren hoe ze zichzelf op verschillende manieren kunnen uitdrukken. Zoals hij zelf uitlegt: “Probeer niet te veranderen waar jongeren in geloven, dat is aan henzelf om te bepalen. Ik wil hen leren hoe ze zich kunnen uitdrukken.” Hamza wil hen hiervoor een platform bieden. “Jonge mensen worden naar de zijlijn gedrukt. Ze worden op geen enkele manier vertegenwoordigd.”

Daarom is het belangrijk dat ze  alternatieven aangeboden krijgen voor de gewelddadige realiteit waarin ze leven. Een plek waar ze hun eigen ideeën over de toekomst veilig uit kunnen spreken, zodat ze zich betrokken en gehoord voelen. In de ogen van Hamza is dit de sleutel tot een meer positieve toekomst voor jonge mensen, waarin ze hun emoties op “mooie manieren” kunnen uiten.

Lees meer over Een generatie met mogelijkheden.

 

Tags: , , ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Een jaar vredeswerk in beeld
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX