Een generatie met mogelijkheden | 4 mei 2018 | by Tessa de Jonge

0
George, after representing Right to Movement in the marathon of Santigo, Chile

“Ik verzet me door hardlopen, spreken en schrijven. Verzet een ander zich door stenen te gooien? Dan veroordeel ik hem niet. Het is onderdeel van verzet tegen de bezetting."

Een generatie met mogelijkheden: George

George, 28, groeide op in Jeruzalem. Zijn vader komt uit Beit Jala, wat tussen Jeruzalem en Bethlehem ligt, en zijn moeder komt uit Jeruzalem. Nadat George de universiteit afmaakte in de Verenigde Staten, waar hij bedrijfskunde studeerde, kwam hij terug naar Palestina. Hij was  begin twintig was en deed volop mee aan verzet tegen onvrijheid. Samen met een Deense collega richtte hij de organisatie ‘Right to Movement’ op. Met de Marathon van Palestina organiseert hij loopevenementen met Palestijnse en internationale loopgroepen. Door hardloopevenementen te organiseren, proberen George en zijn organisatie de beperkingen op de vrije beweging van Palestijnen te laten zien, op een positieve manier.

In dit verzet wordt hij tegengewerkt door zowel Israël als de Palestijnse autoriteit. De laatste noemt hij een “onderaannemer van de bezetting”. Zij proberen beiden de evenementen die George organiseert tegen te houden. George legt uit dat het voor jonge mensen gevaarlijk is om hun stem te laten horen: “Als ik een mening heb die tegenspreekt wat zij [Israël en de Palestijnse autoriteit, red.] doen, ben ik, ongeacht hoe ik die presenteer, een vijand.”

Dit gebrek aan mogelijkheden voor jonge mensen om vertegenwoordigd te worden en hun stem te laten horen, is het grootste probleem volgens George. Uiteindelijk, legt hij uit, “willen jonge mensen gewoon een mening mogen hebben, gehoord worden, betrokken worden in besluitvorming, en betrokken worden in het vormgeven van de toekomst van dit land.”

Lees meer over Een generatie met mogelijkheden.

 

Tags: , , ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • Blog Jan Gruiters, directeur PAX

 • Abonneer / Subscribe

  Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner

 • PAX op Facebook

  16 hours ago

  PAX

  PAX zoekt 3 stagiairs/vrijwilligers voor ons project Verhaal van een vluchteling!
  Dit is een schoolbreed en vakoverstijgend project voor het voortgezet onderwijs en mbo. Binnen het lesprogramma komt een Syrische vluchteling in de klas vertellen waarom hij/zij is gevlucht. We zoeken 2 stagiair voor de begeleiding van de Syrische sprekers en een stagiair voor de werving en promotie van het project. Reageren kan tot uiterlijk 2 december 2018!
  www.paxvoorvrede.nl/over-ons/vacatures
  ... See MoreSee Less

  View on Facebook

  2 days ago

  PAX

  Vandaag zijn we stil. In solidariteit met hen wiens stem wordt gesmoord. Niet alleen wij doen dit. Over de hele wereld komen burgers, activisten en organisaties in actie. Omdat het zo niet langer kan. Geef een ❤️ als je ons steunt en check www.togetherwespeak.org/silence/individuals/ om te zien wat jij kunt doen! ... See MoreSee Less

  View on Facebook
 • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX