Een generatie met mogelijkheden | 9 mei 2018 | by Tessa de Jonge

0
John, outside of Gallery Café. Photo by Tessa de Jonge

“Je zou jonge mensen wat meer steun moeten bieden”

Een generatie met mogelijkheden: John

John, 24, is universitair student in Jeruzalem, en ambieert een carrière als televisiejournalist. Hij woont al zijn hele leven in de Oude Stad van Jeruzalem. “Ik woon hier, ik ben een Palestijn, die in Jeruzalem woont. Ik denk dat dit het grootste verzet mogelijk is.” Hij ziet zichzelf als een vreedzaam persoon en wil goed met iedereen overweg kunnen. Maar hij vindt wel dat hij en zijn leeftijdsgenoten verplicht zijn om verzet te tonen, op een manier die bij hen past. Vooral omdat juist jonge mensen lijden onder de zware omstandigheden. John: “Meestal zijn het jonge mensen die de prijs moeten betalen. Zij worden snel opgepakt en gaan naar de gevangenis. Alles komt op hun schouders terecht. Daarom is het belangrijk om te laten zien dat jonge Palestijnse mensen nog steeds verzet tonen.”

In zijn ogen doen Israël en de Palestijnse autoriteit hier niets aan, en bovendien creëren zij een onveilige omgeving voor jonge mensen om in de politiek te gaan, met toenemende inperking van de vrijheid van meningsuiting en toenemende onderdrukking. Zoals hij uitlegt: “We weten dat als wij de politiek in zouden gaan, ze ons kwaad zullen doen. Maar we zouden ons juist veilig moeten voelen om de politiek in te gaan.”

Dit is het punt waar jonge mensen, volgens John, steun zouden moeten krijgen, om vooruit te kunnen gaan met hun eigen ideeën. Voor hem is dit het grootste probleem: “We worden op geen enkele manier vertegenwoordigd in besluitvorming”. Om dit te veranderen, moeten jonge mensen steun krijgen in het creëren van een veilige omgeving om hun mening te kunnen ontwikkelen en uiten.

Lees meer over Een generatie met mogelijkheden.

 

Tags: , , ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • Blog Jan Gruiters, directeur PAX

 • Abonneer / Subscribe

  Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner

 • PAX op Facebook

  16 hours ago

  PAX

  PAX zoekt 3 stagiairs/vrijwilligers voor ons project Verhaal van een vluchteling!
  Dit is een schoolbreed en vakoverstijgend project voor het voortgezet onderwijs en mbo. Binnen het lesprogramma komt een Syrische vluchteling in de klas vertellen waarom hij/zij is gevlucht. We zoeken 2 stagiair voor de begeleiding van de Syrische sprekers en een stagiair voor de werving en promotie van het project. Reageren kan tot uiterlijk 2 december 2018!
  www.paxvoorvrede.nl/over-ons/vacatures
  ... See MoreSee Less

  View on Facebook

  2 days ago

  PAX

  Vandaag zijn we stil. In solidariteit met hen wiens stem wordt gesmoord. Niet alleen wij doen dit. Over de hele wereld komen burgers, activisten en organisaties in actie. Omdat het zo niet langer kan. Geef een ❤️ als je ons steunt en check www.togetherwespeak.org/silence/individuals/ om te zien wat jij kunt doen! ... See MoreSee Less

  View on Facebook
 • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX