Een generatie met mogelijkheden | 9 mei 2018 | by Tessa de Jonge

0
John, outside of Gallery Café. Photo by Tessa de Jonge

“Je zou jonge mensen wat meer steun moeten bieden”

Een generatie met mogelijkheden: John

John, 24, is universitair student in Jeruzalem, en ambieert een carrière als televisiejournalist. Hij woont al zijn hele leven in de Oude Stad van Jeruzalem. “Ik woon hier, ik ben een Palestijn, die in Jeruzalem woont. Ik denk dat dit het grootste verzet mogelijk is.” Hij ziet zichzelf als een vreedzaam persoon en wil goed met iedereen overweg kunnen. Maar hij vindt wel dat hij en zijn leeftijdsgenoten verplicht zijn om verzet te tonen, op een manier die bij hen past. Vooral omdat juist jonge mensen lijden onder de zware omstandigheden. John: “Meestal zijn het jonge mensen die de prijs moeten betalen. Zij worden snel opgepakt en gaan naar de gevangenis. Alles komt op hun schouders terecht. Daarom is het belangrijk om te laten zien dat jonge Palestijnse mensen nog steeds verzet tonen.”

In zijn ogen doen Israël en de Palestijnse autoriteit hier niets aan, en bovendien creëren zij een onveilige omgeving voor jonge mensen om in de politiek te gaan, met toenemende inperking van de vrijheid van meningsuiting en toenemende onderdrukking. Zoals hij uitlegt: “We weten dat als wij de politiek in zouden gaan, ze ons kwaad zullen doen. Maar we zouden ons juist veilig moeten voelen om de politiek in te gaan.”

Dit is het punt waar jonge mensen, volgens John, steun zouden moeten krijgen, om vooruit te kunnen gaan met hun eigen ideeën. Voor hem is dit het grootste probleem: “We worden op geen enkele manier vertegenwoordigd in besluitvorming”. Om dit te veranderen, moeten jonge mensen steun krijgen in het creëren van een veilige omgeving om hun mening te kunnen ontwikkelen en uiten.

Lees meer over Een generatie met mogelijkheden.

 

Tags: , , ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑

PAX