Bellen met Idlib | 9 september 2018 | by Evert-Jan Grit

0


Dit is Ahmed, theatermaker uit Saraqeb, en vriend en partner van PAX. Het leven voor Ahmed is niet gemakkelijk. Saraqeb ligt in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië en de toekomst voor dit gebied is erg onzeker.
Iedere dag worden er mensen gedood bij luchtaanvallen en beschietingen door de Syrische en Russische legers. Dagelijks sterven er kinderen in het puin. De oorlog in Idlib is vooral ook een oorlog tegen burgers.
We bellen regelmatig met Ahmed om te horen hoe het met hem en zijn gezin gaat. Voor de mensen in Idlib is het belangrijk dat wij in Nederland horen wat er gebeurt. Het geeft hen het gevoel dat ze niet vergeten worden.

Bellen met Idlib: ik hoop maar dat we de deadline halen

Zondag 9 september 2018

Vanochtend om 11 uur belde ik weer met Ahmad in Saraqeb, #idlib. De onderhandelingen tussen de grootmachten zijn op niets uitgelopen.

“Hi Ahmed, hoe is het?”

“Goed, ik ben nu net aan het verven in ons jeugdcentrum. We zijn nu als laatste bezig met de lerarenkamer en als we dat gedaan hebben dan is het eindelijk af. Ik heb de jongeren verteld dat we even twee dagen dicht zullen zijn.”

“Vannacht heb ik niet zo goed kunnen slapen. We lazen op de Facebook pagina van de Russische luchtmacht dat ze zeggen dat de jihadisten hier bij ons in Saraqeb chemische wapens hebben opgeslagen. Je weet wat dat betekent…”

“Maar goed, we willen overmorgen het centrum weer openen. Er is nog veel te doen dus ik hoop maar dat we de deadline halen ;-)”

“Ik ga verder, groeten aan iedereen, en we spreken elkaar snel weer.”

 

Tags: ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX