Bellen met Idlib | 11 september 2018 | by Evert-Jan Grit

0


Dit is Ahmed, theatermaker uit Saraqeb, en vriend en partner van PAX. Het leven voor Ahmed is niet gemakkelijk. Saraqeb ligt in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië en de toekomst voor dit gebied is erg onzeker.
Iedere dag worden er mensen gedood bij luchtaanvallen en beschietingen door de Syrische en Russische legers. Dagelijks sterven er kinderen in het puin. De oorlog in Idlib is vooral ook een oorlog tegen burgers.
We bellen regelmatig met Ahmed om te horen hoe het met hem en zijn gezin gaat. Voor de mensen in Idlib is het belangrijk dat wij in Nederland horen wat er gebeurt. Het geeft hen het gevoel dat ze niet vergeten worden.

Bellen met Idlib: ik heb ook weer eens normaal geslapen

Dinsdag 11 september 2018

In Nederland besluit minister Blok om de Syrië-projecten te stoppen, onder andere vanwege de ophef over mogelijke steun aan extremistische groepen. In Saraqeb is Ahmed nog steeds bezig met het schilderwerk van het jongerencentrum.

“Hi Ahmed, hoe is het leven?”

“Goed. Dank je. Zo gaat dat. Als mensen vragen hoe het gaat dan zeggen we:  “goed, Ilhamdu l-llah (godzijdank)”. Maarre… ik ben dus nog steeds bezig met het schilderwerk. Het was toch iets meer werk dan we dachten. In de keuken hebben we opnieuw moeten stuken. Dat is nu klaar zodat we zo meteen kunnen verven. Je weet hoe dat gaat. We gaan dus iets later open, ik denk maandag.”

“Gisteren was het een fijne dag. M’n moeder kwam op bezoek en we hebben de hele dag samen met onze dochters Lara en Layan gespeeld. Dat hebben we lang niet gedaan.”

“Ik heb ook weer eens normaal geslapen. Toen we zaterdag dat bericht hoorden over chemische wapens, kon ik alleen maar denken aan hoe we met ons gezin met z’n allen op de motor zouden moeten vluchten. Het kan hoor. Ik stuur je een foto van m’n motor.”

“Ik ga weer verder, ik spreek je snel”

 

Tags: ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Blog Jan Gruiters, directeur PAX

  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX