Bellen met Idlib | 17 september 2018 | by Evert-Jan Grit

0


Dit is Ahmed, theatermaker uit Saraqeb, en vriend en partner van PAX. Het leven voor Ahmed is niet gemakkelijk. Saraqeb ligt in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië en de toekomst voor dit gebied is erg onzeker.
Na een periode van dagelijkse bombardementen is het er nu rustiger, maar niemand weet wat gaat komen. De inwoners van Idlib proberen zo goed en zo kwaad als het kan hun dagelijkse leven weer op te pakken. Rusland en Turkije hebben een gedemilitariseerde zone ingesteld om het Syrische leger en de gewapende rebellen uit elkaar te houden.
We bellen wekelijks met Ahmed om te horen hoe het met hem en zijn gezin gaat. Voor de mensen in Idlib is het belangrijk dat wij in Nederland horen wat er gebeurt. Het geeft hen het gevoel dat ze niet vergeten worden.

Bellen met Idlib: een vredesboodschap

Maandag 17 september

In Nederland vieren we deze week de vrede. In Syrië is het oorlog. Vooral in Idlib, een van de laatste opstandelingengebieden in Syrië, leven de mensen tussen vrees en hoop. Vrees voor nog meer bommen en oorlogsgeweld, maar ook hoop dat het ooit beter zal worden. We hebben bijna dagelijks contact met een van die mensen, onze vriend en partner Ahmed uit Saraqeb, een klein stadje in het westen van het gebied. Hij heeft een boodschap voor de mensen die deze week meedoen met de Vredesweek.

Tags: ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
 • Blog Jan Gruiters, directeur PAX

 • Abonneer / Subscribe

  Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner

 • PAX op Facebook

  Unable to display Facebook posts.
  Show error

  Error: Error validating application. Application has been deleted.
  Type: OAuthException
  Code: 190
  Please refer to our Error Message Reference.
 • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX