Bellen met Idlib | 17 september 2018 | by Evert-Jan Grit

0


Dit is Ahmed, theatermaker uit Saraqeb, en vriend en partner van PAX. Het leven voor Ahmed is niet gemakkelijk. Saraqeb ligt in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië en de toekomst voor dit gebied is erg onzeker.
Iedere dag worden er mensen gedood bij luchtaanvallen en beschietingen door de Syrische en Russische legers. Dagelijks sterven er kinderen in het puin. De oorlog in Idlib is vooral ook een oorlog tegen burgers.
We bellen regelmatig met Ahmed om te horen hoe het met hem en zijn gezin gaat. Voor de mensen in Idlib is het belangrijk dat wij in Nederland horen wat er gebeurt. Het geeft hen het gevoel dat ze niet vergeten worden.

Bellen met Idlib: een vredesboodschap

Maandag 17 september

In Nederland vieren we deze week de vrede. In Syrië is het oorlog. Vooral in Idlib, een van de laatste opstandelingengebieden in Syrië, leven de mensen tussen vrees en hoop. Vrees voor nog meer bommen en oorlogsgeweld, maar ook hoop dat het ooit beter zal worden. We hebben bijna dagelijks contact met een van die mensen, onze vriend en partner Ahmed uit Saraqeb, een klein stadje in het westen van het gebied. Hij heeft een boodschap voor de mensen die deze week meedoen met de Vredesweek.

Tags: ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX