Bellen met Idlib | 11 maart 2019 | by Evert-Jan Grit

0


Dit is Ahmed, theatermaker uit Saraqeb, en vriend en partner van PAX. Het leven voor Ahmed is niet gemakkelijk. Saraqeb ligt in de provincie Idlib in het noordwesten van Syrië en de toekomst voor dit gebied is erg onzeker.
Iedere dag worden er mensen gedood bij luchtaanvallen en beschietingen door de Syrische en Russische legers. Dagelijks sterven er kinderen in het puin. De oorlog in Idlib is vooral ook een oorlog tegen burgers.
We bellen regelmatig met Ahmed om te horen hoe het met hem en zijn gezin gaat. Voor de mensen in Idlib is het belangrijk dat wij in Nederland horen wat er gebeurt. Het geeft hen het gevoel dat ze niet vergeten worden.

Bellen met Idlib: “maak je geen zorgen”

Maandag 11 maart

Sinds een paar dagen liggen de dorpen en steden in Idlib weer onder vuur. Veel van de doelwitten zijn ziekenhuizen, scholen en faciliteiten van de burgerbescherming. Ahmad vertelde vorige week dat de mensen in Saraqeb bang zijn. Bang om weer te moeten vluchten na een korte tijd van rust.

Maandag 11 maart 01:38 AM, Whatsapp spraakbericht:

“Hi, hoe is het met jou? Ik ben nu veilig. Ze hebben ons huis geraakt. Mijn familie was niet in het huis. Godzijdank. Ik ben oké. Het kan zijn dat ik een tijdje weg moet zijn. Maar maak je geen zorgen.”

Op Facebook zie ik de foto’s van het huis van Ahmed. Om 9:00 een nieuw bericht op Whatsapp:

“Goedemorgen, ik ga nu wat kleren pakken. Ik neem mijn gezin mee naar een ander dorp, totdat ze stoppen met schieten en we ons huis weer kunnen opbouwen.”

 Ahmed stuurt een foto van een projectiel dat het huis heeft geraakt:

Tags: ,About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑
  • Blog Jan Gruiters, directeur PAX

  • Abonneer / Subscribe

    Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

    Enter your email address:

    Delivered by FeedBurner

  • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX