Explosieve wapens

Eén van de grootste bedreigingen voor burgers in conflictgebieden zijn explosieve wapens. Het gebruik van explosieve wapens, zoals raketten en granaten, heeft zowel op de korte als de lange termijn ernstige gevolgen, met name als ze gebruikt worden in (dicht)bevolkte gebieden. De meerderheid van de slachtoffers van explosieve wapens zijn burgers. De korte termijneffecten van explosieve wapens zijn dat ze mensen direct doden en verwonden tijdens een aanval. Op de lange termijn zorgen ze voor blijvende lichamelijke beperkingen, psychologische problemen, schade aan de sociaaleconomische infrastructuur (onder andere scholen en stroomvoorzieningen), ontheemding en beschadiging, inclusief humanitaire schade, als gevolg van onontplofte oorlogsresten. Meer over explosieve wapens in dichtbevolkte gebieden vind je op paxvoorvrede.nl en paxforpeace.nl.

4th of July

8 juli 2012 | by guest blogger

Door Bo Cornelissen* Dit wordt mijn vrije dag, zo had ik gehoopt. Maar we hebben om elf uur een meeting.Back to Top ↑
 • Blog Jan Gruiters, directeur PAX

 • Abonneer / Subscribe

  Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner

 • PAX op Facebook

  In februari was er een super geslaagd Activist Lab met WelnU! Aankomende vrijdag worden de resultaten gepresenteerd en besproken in De Voorkamer. Het wordt een interactieve sessie dus kom langs, kijk, luister, geef feedback!

  Check voor de details het Facebook event van De Voorkamer: Expo: Activist Lab with WelnU
  ... See MoreSee Less

  View on Facebook

  PAX werkt op verschillende manieren aan bewustzijn over de situatie in Syrië. Zo kun je lid worden van de Facebookgroep Syria, I'm with you
  om je solidair te tonen met de burgers daar.

  Voor scholen heeft PAX het project ‘Verhaal van een vluchteling’. Een van de sprekers van dit project, Zaki, was vorige week te gast bij het St-Gregorius College in Utrecht.

  Meer weten over dit project? Kijk dan op www.verhaalvaneenvluchteling.nl.
  ... See MoreSee Less

  Leerlingen hebben deze week gastlessen gekregen van vluchtelingen uit Syrië. De verhalen maakten veel indruk op de leerlingen. Vrijdagochtend was Zaki Dalal (38), geboren in Damascus, te gast bij een...

  View on Facebook
 • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX