Explosieve wapens

Eén van de grootste bedreigingen voor burgers in conflictgebieden zijn explosieve wapens. Het gebruik van explosieve wapens, zoals raketten en granaten, heeft zowel op de korte als de lange termijn ernstige gevolgen, met name als ze gebruikt worden in (dicht)bevolkte gebieden. De meerderheid van de slachtoffers van explosieve wapens zijn burgers. De korte termijneffecten van explosieve wapens zijn dat ze mensen direct doden en verwonden tijdens een aanval. Op de lange termijn zorgen ze voor blijvende lichamelijke beperkingen, psychologische problemen, schade aan de sociaaleconomische infrastructuur (onder andere scholen en stroomvoorzieningen), ontheemding en beschadiging, inclusief humanitaire schade, als gevolg van onontplofte oorlogsresten. Meer over explosieve wapens in dichtbevolkte gebieden vind je op paxvoorvrede.nl en paxforpeace.nl.

4th of July

8 juli 2012 | by guest blogger

Door Bo Cornelissen* Dit wordt mijn vrije dag, zo had ik gehoopt. Maar we hebben om elf uur een meeting.Back to Top ↑
 • Blog Jan Gruiters, directeur PAX

 • Abonneer / Subscribe

  Abonneer je op de PAX blogs en ontvang een bericht bij nieuwe posts.

  Enter your email address:

  Delivered by FeedBurner

 • PAX op Facebook

  16 hours ago

  PAX

  PAX zoekt 3 stagiairs/vrijwilligers voor ons project Verhaal van een vluchteling!
  Dit is een schoolbreed en vakoverstijgend project voor het voortgezet onderwijs en mbo. Binnen het lesprogramma komt een Syrische vluchteling in de klas vertellen waarom hij/zij is gevlucht. We zoeken 2 stagiair voor de begeleiding van de Syrische sprekers en een stagiair voor de werving en promotie van het project. Reageren kan tot uiterlijk 2 december 2018!
  www.paxvoorvrede.nl/over-ons/vacatures
  ... See MoreSee Less

  View on Facebook

  2 days ago

  PAX

  Vandaag zijn we stil. In solidariteit met hen wiens stem wordt gesmoord. Niet alleen wij doen dit. Over de hele wereld komen burgers, activisten en organisaties in actie. Omdat het zo niet langer kan. Geef een ❤️ als je ons steunt en check www.togetherwespeak.org/silence/individuals/ om te zien wat jij kunt doen! ... See MoreSee Less

  View on Facebook
 • Nieuws op paxvoorvrede.nl


PAX